WAT IS REIKI?

Wat is reiki? Reiki is een bijzondere vorm van energetisch lichaamswerk, een van oorsprong Japanse helingswijze door het sturen van energie. Reiki is Japans voor 'universele levensenergie': rei staat voor 'kosmische, universele energie' en ki betekent 'fundamentele levenskracht'. Of Kracht van de zon. Reiki is een van de oudste geneeswijzen. In de negentiende eeuw heeft de Japanse professor Mikao Usui deze geneeswijze ontdekt. Hoe werkt reiki? Volgens de reiki-filosofie bestaat alles uit energie. (Holistisch) Het is een kringloop van geven en ontvangen en reiki is hierbij een hulpmiddel. De energie die uit de universele energie ontvangen wordt, wordt gekanaliseerd in het lichaam van de 'gever'. Deze energie wordt verder omgezet in helende energie en via handoplegging doorgegeven aan de ontvanger. Reiki bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt lichaam en geest, heft blokkades op en herstelt je evenwicht. Reiki werkt door op meerdere niveau's: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel

HOE ZIET EEN REIKIBEHANDELING ERUIT?

Tijdens een reiki behandeling lig je op een massagetafel, eerst op je rug, met je armen ontspannen naast je lichaam (gekruiste armen blokkeren de energiedoorstroming). Je hoeft je niet uit te kleden, eventuele metalen sieraden en schoenen gaan wel uit. Je wordt behandeld in stilte. Ik praat niet met je tijdens een behandeling om echt focus te kunnen leggen op datgene wat ik doe. Wel staat er ontspannende, zachte muziek op de achtergrond op, die geschikt is voor reiki.

 

Als de energie gaat stromen, krijg je meestal een gevoel van warmte op de plaatsen waar de handen van de reiki-master liggen. Naarmate de behandeling vordert, kan de waarneming verschillen omdat je lichaam de vorm van energie krijgt die het nodig heeft. Zo kan je warmte, kou, stroming (alsof er water door je lichaam loopt), vibraties, trillingen en tintelingen ervaren. Sommige mensen zien kleuren. Dit is voor iedereen verschillend. De ene keer zal je meer voelen dan de andere keer. Maar misschien voel je wel helemaal niks, dat kan ook. Dat is niet erg, want Reiki doet altijd zijn werk. Mijn ervaring is, hoe gevoeliger iemand is des te meer deze zal opmerken. Mijn advies is dat je na de Reiki behandeling een rustige dag hebt, zodat de behandeling optimaal effect heeft. 

 

Een reiki behandeling duurt ongeveer een uur. Na de behandeling werkt de energie nog door, soms enkele dagen. Soms worden de klachten tijdelijk erger om daarna te verdwijnen. Belangrijk is om veel water te drinken na de behandeling om het ontgiftingsproces te ondersteunen; tot ongeveer 3 dagen erna. Reiki heeft geen onaangename of gevaarlijke nevenwerkingen. Houd wel goed in je achterhoofd dat een reiki behandeling enkel een aanvulling op en geen vervanging van de reguliere geneeskunde is.

VOOR WIE?

Reiki geeft in de eerste plaats rust en ontspanning en ondersteunt je natuurlijke genezingsproces. Het kan toegepast worden bij chronische ziektes, maar ook bij hoofdpijn, maagpijn, nek-, schouder- en rugpijn. Reiki helpt bij emotionele pijnen en onverwerkte ervaringen, ook als die samenhangen met lichamelijke klachten. Een reiki behandeling is ook heerlijk als er niets aan de hand is. Reiki is ook een moment van rust, tijd voor jezelf en ontspanning.

 

Reiki kan helpen bij:

 

- Piekeren en emotionele klachten

- Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, spierklachten

- Spirituele ontwikkeling

- Stress gerelateerde klachten en overspannenheid

- Angst, burn-out klachten

- Onzekerheid

- Slaapproblemen

- Somberheid en het loslaten van negatieve denkpatronen

- Opheffen van blokkades en vastzittende emoties

Locatie

De behandelingen vinden plaats in een hele fijne ruimte op de Keizersgracht 394.

DE 5 REIKI PRINCIPES

Vandaag

1. Laat je geen boosheid toe 2. Maak je je geen zorgen 3. Voel je dankbaarheid 4. Ben je toegewijd in al je ondernemingen 5. Behandel je anderen met vriendelijkheid.                                    

De vijf reiki-principes zijn bedoeld als richtlijnen ter ondersteuning vanje persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om te reflecteren. Ze maken je leven makkelijker en helpen om eerlijk naar jezelf te kijken. Maak deze set van richtlijnen niet te zwaar, zo zijn ze niet bedoeld, je kunt deze richtlijnen gebruiken als een spiegel.

 

Vandaag: bezig zijn met vandaag en het NU. Feitelijk bestaat ook alleen het NU. De dag van morgen wordt gevormd door alle gebeurtenissen, gedachten en keuzes die we als mens in het heden maken.

 

Vandaag: Laat je geen boosheid toe. Het oproepen of koesteren van kwaadheid dient niemand. Het brengt je lichaam in de vecht of vluchtreactie. (stress) Je lichaam maakt grote hoeveelheden adrenaline aan en brengt je uit balans.

 

Vandaag: Maak je je geen zorgen. Je een hele dag geen zorgen maken is een kunst! Je zorgen maken is één van de meest stressvolle activiteiten, die je kunt bedenken. Denken (piekeren) is één van de meest energieverslindende activiteiten van het lichaam. Het kan je immuunsysteem ernstig aantasten. Je zorgen maken is het tegenovergestelde van vertrouwen hebben.

 

Vandaag voel je dankbaarheid. Met dankbaarheid wordt niet alleen dankbaarheid bedoeld voor materie zoals een huis, geld en een baan. En ook niet alleen bijvoorbeeld gezondheid en liefde voor partner, kinderen en andere dierbaren. Dankbaar ben je niet voor iets speciaals, of na het verkrijgen van iets. Dankbaarheid is geen beloning, maar een gevoel dat je kunt oproepen net als liefde of boosheid.

 

Vandaag ben je toegewijd in al je ondernemingen. Toewijding betekent dat je alles met volledige bewuste aandacht doet. Op het moment dat je besluit je vol toewijding op één aspect van je leven of nog beter van je dag te richten, breng je meteen rust in je energiesysteem. Je gedachten komen langzaam tot rust.

 

Vandaag behandel je anderen met vriendelijkheid. Door bot te zijn of niet vriendelijk verander je je energieveld.

 

EFFECTEN VAN REIKI

* Reiki stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. 

* Reiki brengt balans.

* Reiki bevordert de gezondheid.

* Reiki werkt zeer ontspannend, je ervaart rust. 

* Reiki helpt bij pijnklachten.

* Reiki vergroot het zelfvertrouwen.

* Reiki zorgt er voor dat je beter beslissingen kunt maken. 

* Reiki helpt bij bezorgdheid en angst.

* Reiki vergroot de motivatie. 

 

Iedereen ervaart Reiki anders. Sommigen mensen voelen zich huilerig, boos of geïrriteerd, oude emoties of emotionele bokkades kunnen loskomen, zodat je ze kan loslaten. Ook kan men verdriet, grote vreugde, ontspanning of opluchting ervaren. Fysiek kunnen er symptomen optreden als hoofdpijn, grieperig gevoel, rillingen, opvliegers, misselijkheid. Dit verdwijnt vaak weer snel. Reiki brengt lichaamsfuncties in balans. Het kan ook zijn dat je vaker naar de wc moet, dit is een goed teken want je lichaam is zich aan het reinigen. Bijna altijd wordt er een gevoel van rust en ontspanning ervaren. Belangrijk is om de eerste 3 dagen na de behandeling veel water te drinken. 

 

5 REDENEN OM EEN REIKI BEHANDELING TE NEMEN

1. Mentale ontspanning: Reiki laat je ontspannen.

2. Fysiek welbevinden: Reiki laat warmte en energie stromen naar pijnlijke plekken in je lichaam en gespannen spieren waardoor je lichaam kan ontspannen.

3. Zelfvertrouwen: Reiki geeft je meer zelfvertrouwen en een positieve kijk op jezelf. Je kan het perfectionisme in jezelf loslaten. 

4. Openheid: Reiki geeft je hart de mogelijkheid om open te gaan. 

5. Spirituele ontwikkeling: Reiki leert je meer bewust te zijn en te leven en liefdevol en zacht te leven. 

HOEVEEL behandelingen moet je nemen?

Het aantal behandelingen hangt af van de klacht. Mijn advies is om in het begin een aantal behandelingen kort op elkaar te doen, dus 4 behandelingen in ongeveer vier weken a 8 weken. Een aantal opeenvolgende behandelingen hebben meer effect. Daarna kan je in overleg en kijkend naar de veranderingen het verdere verloop bepalen van het behandeltraject.  Heb je geen klachten dan is mijn advies om 1 behandeling per 6 weken te doen voor ontspanning en rust, preventief als onderhoud, een soort apk. 

KOSTEN

                                                                              * Losse Sessie 60 min.: € 95.

* Pakket van 4 x 60 min.: € 340.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER REIKI

1. Geloof je in reiki? Moet je in Reiki geloven? 

    Geloof je in liefde, geloof je in zuurstof? Dat zijn energieën die je ook niet direct ziet. 

    Reiki is geschikt voor iedereen, je hoeft er niet in te geloven, reiki is geen religie. Reiki ontspant en heelt.

2. Met welke klachten kan ik voor een Reiki behandeling komen?

   Je kunt met allerlei klachten komen, zoals spanning, stress, hoofdpijn, pijn, slecht slapen, moeheid, opheffen

   van blokkades, loslaten van negatieve denkpatronen.

3. Kan je ook een behandeling krijgen als je geen klachten hebt?

   Jazeker, Reiki is ook een moment voor jezelf, tijd voor ontspanning en een Reiki is een rustpunt.

    Reiki werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. 

4. Is het jouw energie die je overbrengt?

    Nee het is niet mijn energie, ik ben een doorgeefluik van universele energie die overal om ons heen is. 

5. Kan ik mijn kleding aanhouden tijdens de behandeling?

    Ja je mag je kleding gewoon aanhouden. Het is fijner als je een beetje gemakkelijke kleding aan hebt. 

6. Mag ik mijn reguliere controles door mijn arts laten vervallen?

    Nee dit mag niet, aangezien ik geen arts ben en Reiki is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.