WAT IS REIKI?

Wat is reiki?
Reiki is een bijzondere vorm energetisch lichaamswerk, een van oorsprong Japans helingswijze door het sturen van energie. Reiki is Japans voor 'universele levensenergie': rei staat voor 'kosmische, universele energie' en ki betekent 'fundamentele levenskracht'. Of Kracht van de zon. Reiki is een van de oudste geneeswijzen.

In de negentiende eeuw heeft de Japanse professor Mikao Usui deze geneeswijze ontdekt. 

Hoe werkt reiki?

Volgens de reiki-filosofie bestaat alles uit energie. (Holistisch) Het is een kringloop van geven en ontvangen en reiki is hierbij een hulpmiddel. De energie die uit de universele energie ontvangen wordt, wordt gekanaliseerd in het lichaam van de 'gever'. Deze energie wordt verder omgezet in helende energie en via handoplegging doorgegeven aan de ontvanger. Reiki bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt lichaam en geest, heft blokkades op en herstelt je evenwicht. Reiki werkt door op meerdere niveau's: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. 

HOE ZIET EEN REIKIBEHANDELING ERUIT?

Tijdens een reiki-behandeling lig je op een massagetafel, eerst op je rug, met je armen ontspannen naast je lichaam (gekruiste armen blokkeren de energiedoorstroming). Je hoeft je niet uit te kleden, eventuele metalen sieraden en schoenen gaan wel uit. Je wordt behandeld in stilte. Ik paart niet met je tijdens een behandeling om echt focus te kunnen leggen op datgene wat ik doe. Wel staat er ontspannende, zachte muziek op de achtergrond op, die geschikt is voor reiki. 

Als de energie gaat stromen, krijg je meestal een gevoel van warmte op de plaatsen waar de handen van de reiki-master liggen. Naarmate de behandeling vordert, kan de waarneming verschillen omdat je lichaam de vorm van energie krijgt die het nodig heeft. Zo kan je warmte, kou, stroming (alsof er water door je lichaam loopt), vibraties, trillingen en tintelingen ervaren. Dit is voor iedereen verschillend. Een reiki-behandeling duurt ongeveer een uur.
 


Reiki heeft geen onaangename of gevaarlijke nevenwerkingen. Houd wel goed in je achterhoofd dat een reiki-behandeling enkel een aanvulling op en geen vervanging van de reguliere geneeskunde is.

VOOR WIE?

Reiki geeft in de eerste plaats rust en ontspanning en ondersteunt je natuurlijke genezingsproces. Het kan toegepast worden bij chronische ziektes, maar ook bij hoofdpijn, maagpijn, verwondingen... Reiki helpt bij emotionele pijnen en onverwerkte ervaringen, ook als die samenhangen met lichamelijke klachten. Een reiki behandeling is ook heerlijk als er niets aan de hand is. Reiki is ook een moment van rust, tijd voor jezelf en ontspanning.  

 

DE 5 REIKI PRINCIPES

Vandaag
Laat je geen boosheid toe
Maak je je geen zorgen
Voel je dankbaarheid
Ben je toegewijd in je ondernemingen
Behandel je anderen met vriendelijkheid
.

 

 

 

 

De vijf reiki-principes zijn bedoeld als richtlijnen ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om te reflecteren. Ze maken je leven makkelijker en helpen om eerlijk naar jezelf te kijken. Maak deze set van richtlijnen niet te zwaar zo zijn ze niet bedoeld, je kunt deze richtlijnen gebruiken als een spiegel. 

Vandaag: bezig zijn met vandaag en het NU. Feitelijk bestaat ook alleen het NU. De dag van morgen wordt gevormd door alle gebeurtenissen, gedachten en keuzes die we als mens in het heden maken.


Vandaag: Laat je geen boosheid toe
Het oproepen of koesteren van kwaadheid dient niemand. Het brengt je lichaam in de vecht of vluchtreactie. (stress) Je lichaam maakt grote hoeveelheden adrenaline aan en brengt je uit balans. 
 


Vandaag: Maak je je geen zorgen
Je een hele dag geen zorgen maken is een kunst! Je zorgen maken is één van de meest stressvolle activiteiten die je kunt bedenken. Denken (piekeren) is één van de meest energieverslindende activiteiten van het lichaam. Het kan je immuunsysteem ernstig aantasten. je zorgen maken is het tegenovergestelde van vertrouwen hebben.
 


Vandaag voel je dankbaarheid.
Met dankbaarheid wordt niet alleen dankbaarheid bedoeld voor materie zoals een huis, geld en een baan. En ook niet alleen bijvoorbeeld gezondheid en liefde voor partner, kinderen en andere dierbaren. Dankbaar ben je niet voor iets speciaals, of na het verkrijgen van iets. Dankbaarheid is geen beloning, maar een gevoel dat je kunt oproepen net als liefde of boosheid.
 


Vandaag ben je toegewijd in al je ondernemingen.
Toewijding betekent dat je alles met volledige bewuste aandacht doet. Op het moment dat je besluit je vol toewijding op één aspect van je leven of nog beter van je dag te richten, breng je meteen rust in je energiesysteem. Je gedachten komen langzaam tot rust.
 


Vandaag behandel je anderen met vriendelijkheid.
Door bot te zijn of niet vriendelijk verander je je energieveld.
 

EFFECTEN VAN REIKI

KOSTEN

* 60 min. sessie: € 60,-.

* 75 min sessie:  € 75,-

* Pakket 4 x 60 min.:  € 220,-

* Pakket 4 x 75 min.: € 280,-.

 

Dieren

* 1 sessie € 45,-

* Pakket 4 sessies : € 160,-

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER REIKI