Kickboksen, wat doet dat voor je lijf?

Ik gebruik tijdens mijn personal trainingen en duo-trainingen vaak ook kickboksen als workout. Waarom, omdat kickboksen goed is voor je lijf en mind.

1. Kickboksen is een goede manier om tijdens drukte je hoofd leeg te maken en om emoties los te laten. De meeste mensen ervaren dat ze door kickboksen beter om kunnen gaan met hun emoties en minder stress hebben. Hierdoor hebben zij tevens minder eetbuien, waardoor het afvallen niet gesaboteerd wordt.   

2. Kickboksen is fun en uitdagend. Mijn trainingen zijn afwisselend. 

Eén van de belangrijkste regels om bewegen vol te kunnen houden tijdens het afvallen, is dat het leuk en afwisselend moet zijn.

Niemand houdt van  saaie trainingen.

3. Tijdens het kickboksen train je je conditie, explosiviteit en kracht van je spieren, maar  ook je zelfvertrouwen, discipline, incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen. Deze capaciteiten kunnen je helpen tijdens het afvallen. Om een gezond dieet te volgen heb je soms extra discipline en doorzettingsvermogen nodig. Dit helpt je om verleidingen te weerstaan, kleine porties te eten en elke dag consistent te kiezen voor gezond eten.  

4. Kracht en cardio in 1 workout.

Tijdens een kickbokstraining werk je  aan je spierkracht,  uithoudingsvermogen en vetverbranding.  Touwspringen  is een onderdeel van de training, wat een ideale manier is om je conditie snel vooruit te brengen. Ook de afwisseling van trappen en stoten met korte periodes van rust:), is perfect om je conditie te verbetering en vet te verbranden. 

5. Een strakker lijf door fullbody training.

Boksen en cardio trainingen zijn voornamelijk gericht op het trainen van het bovenlichaam of het onderlichaam. Kickboksen daarentegen is een perfecte full-body- workout. Omdat je trapt en stoot in een training, train je zowel je onder-als bovenlichaam. Omdat je je hele lichaam inzet tijdens een training, wordt  je hele lijf strakker en sterker. Ook als je moet ontvangen train je je bovenlijf. 

6. Je verbrandt veel calorieën.

Als je af wil vallen is het belangrijk om meer calorieën te verbruiken dan dat je binnenkrijgt, zonder jezelf uit te hongeren. tijdens een intensieve training verbrandt je circa 475 tot 800 kcal per uur. Zo draagt elke training bij aan het afvallen, mits je in je dagelijks leven op je voeding let. 

7. Je krijgt super abs:)

Tijdens een kickbokstraining ben je constant bezig met jezelf verdedigen, trappen en stoten etc. Om dit goed te kunnen doen maak je veel roterende bewegingen, waardoor je automatisch je core spieren traint. Dit, in combinatie met vet verbranden, zorgt ervoor dat jouw buikspieren sneller zichtbaar worden.

 

Kleding: JUST STRONG, ik draag hier een zwarte tanktop met tekst 'be strong, be fearless, be beautiful''.  Gebruik mijn code voor korting! :)

CODE> SANVANDON10

 

Wil je nou ook een keer een sessie in plannen met mij, kijk op 

https://www.spiritandsports.com/personal-training/