Stress & Ademhaling

Als je gestrest bent, merk je dat je ademhaling oppervlakkiger wordt en dat je niet meer vanuit je buik ademhaalt, maar meer vanuit je borst, hoger dus. Deze oefeningen helpen je om te ontspannen en de stress af te voeren

1. Ga op je rug liggen met je benen gestrekt en ietsje uit elkaar. Leg je armen langs je lichaam met de handpalmen omhoog. Sluit je ogen en richt je aandacht op je adem. Leg dan je handen op je buik. Adem in via je buik en voel hoe je buik omhoog komt tijdens het inademen en weer naar beneden gaat tijdens de uitademing. Doe dit minstens twee minuten.

 

2. Deze oefening kun je zittend of staand doen. Sluit je ogen, haal vijf keer diep adem door je neus en door je buik in, maak je buik bol, en door je neus weer langzaam uit, trek je navel in. Daarna adem in door je neus en buik. Houd dan vijf tellen je adem in, en adem dan gedurende vijf tellen rustig uit. Adem weer in, stop dan weer vijf tellen met ademhalen en adem rustig 5 tellen uit. Voer deze cyclus vijf keer uit. Uiteraard kun je variëren met de tellen dat je je adem inhoudt. Voel wat voor jou prettig is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0